Waarom vrouwen hun hoofd stoten aan het glazen plafond

 

Het glazen plafond, ik meen hem wel zo’n beetje te hebben gelokaliseerd. Ik zal je precies vertellen waar die zit, maar volgens mij kun je hem ook gemakkelijk zelf aanwijzen.

Susan Colantuono

Die plakkende vloer ligt exact op de grens tussen Volleerd Professional en Buitengewoon Volleerd of hoger in het rollenmodel. Tenminste als het om managementfuncties gaat.

Het ik-wil-niet-verder-doorgroeien-mentaliteit die specifiek vrouwen nog wel eens wordt verweten, heeft een oorzaak, althans dat zegt Susan Colantuono in een aanstekelijke TEDtalk waar ik je straks de link van geef.

Godzijdank is Susan vrouw, dus wat zij over vrouwen zegt is waar. Trouwens, ze is daar bovenop nog wetenschapper ook, hetgeen nog minder reden geeft om aan haar analyses te twijfelen.

Susan Colantuono is klip en klaar over waarom mannen hun vrouwelijke collega’s blokkeren op weg naar de top. Dit komt, verklaart Colantuono, omdat vrouwen kennis van de business ontberen.

 

PD Journey

Mannen, vinden zijzelf, hebben die kennis van nature wel. Vrouwen daarentegen niet. In hun ogen focussen die te veel op goede relaties en de ontwikkeling van hun eigen expertise. Zij vergeten dat andere zaken voor promotie belangrijker zijn.

Misplaatst vooroordeel of niet, vrouwen doen er volgens Colantuono verstandig aan werk te maken van die businessview.

Bof jij even.

Laat ik nu net een klein boekje geschreven hebben over hoe je strategie kunt verweven met performance development. We noemen dat de PD Journey™, powered by Proodoss.

De PD Journey™ gaat afrekenen met het glazen plafond, wat ik je brom. Dus mannen, kom op, doe er je voordeel mee!

Volgende week: waarom Colantuono de halve waarheid preekt.

Werk ze,

Rolf Baarda

 

Nieuwsbrief

Aanmelden

Laat je gegevens achter en wij delen onze kennis met jou.

Neem contact op