Online Academy Role Based Pay

Ontwerp je eigen beloningsbeleid met model Baarda

Volledig onlineprogramma

First time right

Scale-ups en kleine ondernemingen zonder managers en functies hebben moeite met het ontwerp van een eerlijk en transparant salarissysteem. Hun pogingen zijn vaak niet meer dan goed bedoelde probeersels. Die systemen druisen in tegen elk wetenschappelijk inzicht over salaris, gedrag en motivatie. 30 jaar ervaring heeft ons geleerd, dat niets onverstandiger is dan experimenteren met arbeidsvoorwaarden. First time right. Een tweede kans krijg je niet.

Hoe kunnen wij helpen? Al onze kennis hebben wij gestopt in een heel professionele online academy voor het ontwerp van een beloningssysteem. En ook Proodoss, een platform om het beloningssysteem te beheren. De online academy en Proodoss stellen niet-deskundigen in staat om zelf een van de lastigste problemen binnen HR op te lossen: het ontwerpen en onderhouden van een eerlijk en transparant salarissysteem.

Model Baarda

Vanzelfsprekend staat in de leergang model Baarda centraal. Het model bestaat uit acht rollen. Elke rol kenmerkt zich door een specifieke omschrijving van de toegevoegde waarde. Onder toegevoegde waarde verstaan wij het vermogen om in werksituaties besluiten te nemen.

Met model Baarda maken organisaties de omslag van functiewaardering naar individu- en resultaatgericht belonen. Dat komt ten goede aan de wendbaarheid van deze ondernemingen en hun eigentijdse visie op mens & bedrijf.

Online academy

De academy is niet bedoeld voor degenen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, of snel iets in elkaar willen flansen. Ons advies als je er zo over denkt: begin er niet aan. Als je wel serieus werk wilt maken van je beloningsbeleid dan is deze training wat jij zoekt.

De academy bestaat uit drie modules die absoluut noodzakelijk zijn voor een professioneel beloningsbeleid:

1. Ontwerpen van de job matrix.

Eerst kijken we naar de organisatie. Welke type klanten heeft jouw bedrijf, welke belofte doen jullie je klanten en hoe is het primaire proces georganiseerd? Hoe ziet het ideale organisatieontwerp eruit dat toekomst gericht is, dus vitaal. Waar in het bedrijf leg je welke verwachtingswaarde neer, welke kennis en probleemoplossend vermogen is ervoor nodig om succesvol te zijn? Het resultaat noemen wij de job matrix.

2. Indelen van medewerkers op basis van hun toegevoegde waarde.

Met dit vitale ontwerp in handen leren wij hoe je je medewerkers indeelt naar toegevoegde waarde. Voldoen zij aan de verwachtingswaarde, zitten zij er nog vanaf of stijgen zij er bovenuit? Zo positioneer je alle medewerkers in hun leerweg. Als je dit doet zoals wij het je leren, zullen medewerkers:

  • Zich in hun profiel herkennen
  • Zich voelen gewaardeerd; en
  • Het salaris te accepteren dat daar tegenover staat.

3. Ontwerpen van een marktconforme salarisstructuur

In de derde module komen de technische vereisten aan bod een salarisstructuur moet voldoen. Verder leer je hoe jij met de beschikbare informatie een marktconforme salarisstructuur ontwerpt. Ook kijken we hoe jij momenteel je medewerkers beloont en analyseren we welke aanpassingen jouw salarisstructuur nodig heeft om effectief te zijn. Bovendien introduceren wij hier de procedures en reglementen die voor een correcte implementatie onontbeerlijk zijn.

We leren je ook:

  • Hoe je een projectgroep samenstelt
  • Wat jouw rol is als consultant en projectleider
  • En geven wij je alle regelingen en aanwijzingen die de implementatie succesvol maken.

Nieuwsbrief

Aanmelden

Laat je gegevens achter en wij delen onze kennis met jou.

Nieuwsbrief

Aanmelden

Laat je gegevens achter en wij delen onze kennis met jou.

Neem contact op