Baarda updates

18 januari 2023

Proodoss: update optimalisatie functionaliteiten

Maandag 16 januari is een update doorgevoerd binnen Proodoss. Hierbij zijn voornamelijk een aantal functionaliteiten geoptimaliseerd. Zo zijn de volgende zaken gewijzigd:

  • We hebben de mogelijk gecreëerd om bestaande 360-graden toetsen te kunnen aanpassen; 
  • Ook kunnen de 360-graden toetsen nu worden geëxporteerd;
  • De Salarisschalen in de Job Matrix waren niet meer aanpasbaar als hier nog geen informatie in stond. Dit is weer mogelijk gemaakt.

Baarda Community

Praktijkcasus INDI

Hoe richt je het beloningsbeleid in binnen een organisatie waar wordt gewerkt met zelfsturende teams? Dit was onderwerp van onze eerste community meeting van 2023 op 17 januari.

Omdat Model Baarda de toegevoegde waarde van mensen centraal stelt, kan het ook worden toegepast in organisaties met zelfsturende teams. Het proces ziet er alleen net even iets anders uit.

Dinsdagochtend vertelden Sybrand Brouwer (Oprichter) en Siska Clevering (HR-professional) hoe zij Model Baarda toepassen binnen INDI, een webshop met meer dan 450.000 technische onderdelen én een organisatie waar wordt gewerkt met zelfsturende teams.

Vraag uit de Community

In de Community is er gelegenheid om vragen aan elkaar te stellen en ervaringen uit te wisselen. Voortaan zullen we een aantal van deze vragen ook delen in deze nieuwsbrief.

“Zijn er klanten zijn die naast de assessments in Proodoss gebruik maken van andere functionaliteiten (zoals ambities)?
Zo ja, welke functionaliteiten gebruiken jullie precies? En hoe wordt dit ervaren?”

Wil jij jouw ervaringen delen? Stuur dan de antwoorden op bovenstaande vraag naar: info@bureaubaarda.nl). Wij delen het vervolgens in de community-app!

Community App
De Baarda Community App is in het leven geroepen om van en met elkaar te kunnen leren. Vanuit deze gedachte organiseren wij sessies waarin (meestal) een community-lid een presentatie geeft over ervaringen en/of uitdagingen uit de praktijk. 

De volgende sessie is op 10 februari met als thema: Praktijk & Proces management.

In oktober 2022 hebben we de Community app uitgerold voor een eerste groep klanten. De aankomende dagen gaan we ook alle overige klanten met een licentie een uitnodigingsmail sturen voor de app. Zo zorgen we ervoor dat iedere klant met een licentie toegang heeft tot de bijeenkomsten, documenten (zoals de BSS) en vragen en antwoorden die in de app te vinden zijn.

12 december 2022

Proodoss: 360-graden toetsen worden beschikbaar

Met de laatste update van Proodoss is het fundament verstevigd. Hierdoor kunnen we in korte sprints verbeteringen en nieuwe functionaliteiten door blijven voeren. In de eerstvolgende zal direct een mooie stap worden gemaakt, namelijk 360-graden toetsen. De update zal rond 20 december worden uitgevoerd. 

Wat houdt dit precies in? Zowel medewerkers als leidinggevende (rol Manager, Teamleider en HR) kunnen meerdere collega’s vragen om over een persoon of zichzelf een toets in te vullen. Daarnaast wordt het, zowel bij de 360-graden toetsen als bij de Projecten, veel eenvoudiger om de toets naar de juiste personen te sturen. Op beide plekken komt de mogelijkheid om met checkbox-velden de manager, teamleider of HR personen te selecteren. Proodoss ziet zelf welke persoon of personen dit zijn. 

Baarda Community

Baarda-community 

Afgelopen woensdag kwam de eerste praktijk casus aan bod in de Baarda-Community. 
Leontien van der Vlist, COO van Tilaa, deelde haar ervaringen en inzichten rondom het gebruik van Model Baarda in een organisatie die constant in verandering is.

Klanten van Bureau Baarda kunnen zich gratis aanmelden voor de Baarda Community en deelnemen. Heb je je nog niet aangemeld? Stuur ons dan een mail (info@bureaubaarda.nl) of schrijf je in via onze website (https://bureaubaarda.nl/kennis-delen/). 

Het idee achter de community is ‘van klanten, voor klanten’. Zodat we van en met elkaar kunnen leren. Vanuit deze gedachte organiseren wij sessies waarin (meestal) een community-lid een presentatie geeft over een HR of beloning gerelateerde vraag. Hoe hebben zij dit aangepakt, welke relatie heeft dit met Model Baarda en wat zijn de ‘lessons learned’. 

Nog geen lid? Meld je aan! 

9 november 2022

Update Proodoss op komst!

In de afgelopen maanden is er weinig gecommuniceerd over de updates binnen Proodoss. Dit omdat we met een fundamentele upgrade bezig zijn geweest in de afgelopen maanden. Een upgrade waarmee we aan de juiste personen meer inzicht kunnen geven over medewerkers.

We hebben al de functionaliteit in Proodoss gecreëerd om een hiërarchie op te zetten. Welke afdelingen vallen onder een andere afdeling. De update die over 4 weken wordt gereleased geeft de mogelijkheid om binnen de afdelingen personen in verschillende rollen toe te kennen. Dit zijn de rollen Manager, Teamleider en HR. En per rol kunnen de rechten worden bepaald. Op deze manier kan er onderscheid worden gemaakt tussen wat bijvoorbeeld Teamleiders van een medewerker kunnen zien en wat een Manager kan zien. Daarnaast geeft de hiërarchie ook de optie om managers niet alleen de medewerkers binnen de eigen afdeling in te laten zien, maar ook van de onderliggende afdelingen.

Ook zorgen we dat in de Projecten en Cycles op basis van de rol de juiste personen wordt geselecteerd als beoordelaar. Dit houdt in dat je daar dus niet meer voor iedere persoon zelf de beoordelaar handmatig hoeft te selecteren.

Aankomende maand zal deze update beschikbaar komen. Hierover zullen we in de volgende nieuwsbrief meer uitleg geven inclusief screenshots.

Nieuwsbrief

Aanmelden

Laat je gegevens achter en wij delen onze kennis met jou.

Neem contact op